БАЗАР НА ПЧЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ

БАЗАР НА ПЧЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ

ПРАЗНИК НА ПЧЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ

 

От 23 до 26 ноември 2023 г. под патронажа на кмета на гр. Плевен – д-р Валентин Христов ще се състои Базар на пчелните продукти. Организатори са Областен Пчеларски Съюз – Плевен, кооперация „Плевен Мед 2023“ и „Партнерс Експо“ ООД. По този начин се възстановява прекъсната преди 15 години традиция да се провежда есенен базар на пчелните продукти.

Базарът ще бъде открит от кмета на гр. Плевен на 23 ноември 2023 г. от 10 часа, до Мавзолея.

В събота, 25 ноември 2023 г., в салона на Военния клуб е предвидена следната програма:

  • От 8:30 ч. до 10 ч. за първи път в Плевен ще има безплатна медена закуска. По същото време ще се състои и детска работилница за свещи от восъчни основи. Каним всички деца, родители, баби и дядовци да закусим здравословно и да се забавляваме заедно.
  • От 10 ч. председателят на Асоциацията на апитерапевтите в България д-р Евгени Петков ще изнесе лекция на тема „Пчелните продукти, като храна и лекарство“. Поканени са всички граждани на гр. Плевен, които обичат пчелните продукти или искат да научат повече за техните здравословни ползи.
  • От 11 ч. ще се проведе лекция на тема „Продуктивно пчеларство и добри пчеларски практики“, лектор д-р Родолюб Живадинович- Председател на Съюза на Пчеларските Организации в Сърбия. Лекцията ще бъде платена. Вход от 2 лева.

Здравословната закуска, работилницата за свещи и лекцията на тема „Пчелните продукти, като храна и лекарство“ са безплатни и със свободен достъп.

Във фоайето на Военния клуб гостите на празника ще могат да разглеждат творби от традиционния международен конкурс „Пчеларството – екология и плодородие. Пчелните продукти – здраве и дълголетие“.

Ще бъде обявен Международния ежегоден детски конкурс на пчеларска тематика в рамките на Международното  пчеларско изложение „Плевен – 2024“.

Приканваме гражданите на гр. Плевен да посетят базара.

 

От организаторите